הפעם ההצעה פשוטה - מי שלא משרת את המדינה (צבא\שרות לאומי), לא מקבל זכות הצבעה.
בטוח חשבו על זה קודם, אבל לא מצאתי בקלות מקורות כאלה.
ויותר בפרוטרוט:
מי שלא מסיים כראוי שרות לאומי (צבא זה רק אפשרות אחת לשרות לאומי, תהיינה עוד הרבה שתתאימנה לכל אזרח בגיל הנכון), לא זכאי להצביע.
אני אפילו לא חש צורך "להתנצל", זה נראה לי הגיון בריא. (גילוי נאות, אני עשיתי צבא חצי קרבי, מעל לכל זה גרם לי לאהוב את המדינה יותר, בטח גם להרבה מכם).
סיבות בעד הצעה שכזו:
ההצעה שיוויונית - ללא הבדל דת, מין, אמונות אישיות או סיווג ביטחוני. חוק ממש פשוט לכווווווולללללםםם. זה בדרך כלל סימן לחוק טוב.
ההצעה קלה למימוש - אין צורך לעצור אנשים, לחפש עריקים, או עיצומים כלכליים. כאילו זה חוק ללא עלות.
ההצעה מוסרית- אם תאבד את זכות ההצבעה עקב החוק הנ"ל, כנראה הזכות הזו לא הייתה מאד חשובה לך, לא ככה?
ההצעה אפשרית - אם יש (כפי שאני מאמין) עדיין גרעין גדול שמאמין במדינה ובלשרת את המדינה, כערך. מה מונע מ 80 המנדטים של גרעין כזה להעביר חוק כזה? יותר מזה, לא ברור שכל אלו שלא מתגייסים יהיו נגד החוק.
ההצעה רווחית. חסרים פועלים זרים בחקלאות? קח ממתגייסי השירות הלאומי, חסרים זמנית 20,000 ידיים עובדות בבניין ? קח ממתגייסי השרות הלאומי. מה זה יכול לעשות למחירי הדיור? כבישים, פינוי, ניקוי וכל דבר שיש בו משום לשרת את "המדינה". המודל שאני חולם עליו הוא עבודה בתנאים דומים לשרות סדיר. (משכורת של חייל עורפי היום היא 1327 ש"ח.... לחודש). ייקבלו מגורים כמו חיילים, אפילו מדים. פשוט צבא של לא חיילים.
ומה יעשו אלו שלא מתגייסים היום? החרדים הממש ממש חרדים, האנטי-ציוניים שלא רוצים כלום מהמדינה, "עלולים" להחליט שלהצביע לא שווה את זה. לעומתם, הממסד החרדי העסקני יהיה חרד כל כך לכוחו הפוליטי שאנחנו עוד עשויים למצוא את העסקנים החרדים מפצירים בנוער החרדי להתגייס. הערבים - חלקם יישמחו לתרום למדינה ואלה שלא, כנראה יישמחו שיירדו להם מהראש על זה שהם לא תורמים. הרבה מהם גם ככה לא בוחרים (דרך אגב, גם הרבה מהיהודים). אני משוכנע (You may say I'm a dreamer) שדי מהר די הרבה חרדים,ערבים ועוד מחוץ למעגל הגיוס הנוכחי ייתנדבו לשרת ודווקא בקרבי, כי זה מגניב יותר.
סיבות נגד ההצעה :
אני מניח שמישהו יחשוב שלהצביע זו זכות יסוד ממש ממש בסיסית (כמו לנשום ולשתות) שלא צריך להתנות. אם כי, עליי לציין שיש המון תושבי ישראל ששותים ונושמים מצוין כבר הרבה שנים אבל לא מצביעים והכל עובד בסדר.
אין מה לעשות עם כל כך הרבה אנשים - אז אפשר בטח לקצר את השרות לכולם.
ועוד מילה חשובה לגבי אופי השרות הלאומי - הרעיון הוא דווקא כן לחייב אותך לעסוק 3 שנים (או פחות לבנות) בדברים שהם בטח לא לרוחך, שהיית מעדף לא לעשות אבל מישהו צריך ועכשיו זה תורך. היום זה כולל רק צבא וקצת שרות לאומי. למה זה לא יכול לכלול בניין, חקלאות, רווחה והמון המון כסף שהמדינה מוציאה על קבלני עובדים. למעשה אופי העבודות שלא דורשות הכשרה ארוכה ומקצועיות גבוהה מתאימות בול לאנשים שבאים לשנתיים וקצת ואח"כ טיול\לימודים\ישיבה\עבודה\חיים. יותר מכך, נצטרך לעשות מעל ומעבר ומה שצריך כדי שכל מי שרק קצת יירצה לשרת יוכל לשרת. ומי שלא יירצה אפילו קצת לשרת, שלא יצביע.
אני משוכנע שהמתגייס (או המתגייסת) הממוצע ייצא מהשרות קצת יותר ציוני ממה שנכנס. כמו שאני יצאתי. ככה זה כשאתה מעביר 3 שנים (או קצת פחות לבנות) בלשמור על משהו\לטפח משהו או לבנות משהו.
אשמח לשמוע את דעתכם בתגובות, איפה אני טועה?
מסתבר שכבר שקלו את זה קודם...
https://forums.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2343851